huis kopen spanje

Een huis kopen in het buitenland

Ben jij op zoek naar een huis in het buitenland? Dan zijn er veel dingen die je goed op orde moet hebben. Bij het kopen van een huis buiten Nederland komt namelijk meer kijken dan je misschien denkt. In dit artikel geven we traag aan waar je op letten wanneer je bijvoorbeeld een huis in Spanje wil kopen

Een tweede huis?

Ga je een tweede huis kopen in het buitenland, of verkoop je je huis in Nederland en ga je helemaal verhuizen naar een ander land? Wanneer je alles in Nederland achterlaat en in een ander land gaat wonen, zoek je op een andere manier naar een woning dan wanneer je op zoek bent naar een appartement of woning om bijvoorbeeld als vakantiehuis te gebruiken en af en toe te verhuren. Waarschijnlijk zitten er minder eisen aan een vakantiehuis en heb je hiervoor ook minder budget beschikbaar en nodig. Bedenk dus goed waarvoor je het huis wil gaan gebruiken voordat je je gaat oriënteren.

Welke locatie kies je?

Vervolgens is het belangrijk om te weten voor welke locatie je gaat. Heb je al een land in gedachte en moet je alleen nog op zoek naar de juiste woonplaats of vind je alles wel prima zolang het maar vaak lekker zonnig is? Doe onderzoek naar verschillende landen en plaatsen om ervoor te zorgen dat je een keuze maakt die goed bij je past. Wat is de cultuur van een land en past dit bij je? Wat is het weer heel het jaar door? Is er veel te doen in de stad? Zijn er winkels in de buurt, of zoek je bijvoorbeeld een huis aan de kust? Zet al je wensen op een rij en ga op zoek naar een passende regio, om vervolgens een keuze te maken voor een bepaalde stad. 

Werken in het buitenland? Wellicht zit er iets tussen deze culturele vacatures.

Wat gaat het kosten?

Natuurlijk moet je vanaf het begin af aan duidelijk hebben hoeveel je te besteden hebt. Het is zonde om tijd te stoppen in het zoeken naar huizen in een bepaalde regio, als het later blijkt dat je hier geen budget voor hebt. Er kan namelijk een groot verschil zitten in prijzen van huizen in verschillende landen of steden. Houd hierbij niet alleen rekening met de aankoopsom, maar ook eventuele kosten voor verbouwen of voor het inrichten van het huis en het verhuizen naar een ander land. Het is slim om altijd een buffer te hebben voor onverwachte kosten. 

Hulp van een makelaar?

Een zoektocht naar een huis in het buitenland kan nogal een opgave zijn. Er zijn meerdere aanbieders, vaak spreek je de taal niet en weet niet niet waar je moet beginnen. Waar moet je op letten en hoe weet je zeker dat je geen miskoop doet of meer betaald dan een huis waard is. De woningmarkt kan namelijk nogal verschillen per land. Daarom is het slim om hulp te vragen van een ervaren partij. Kies bijvoorbeeld voor een Nederlandse aankoopmakelaar die al langer actief is in het land waar je een huis wil kopen. Zo kun je in je eigen taal je wensen doorgeven en kun je gebruik maken van het netwerk, en de ervaring van de makelaar in dat gebied. Hierdoor ben je verzekerd van een doordachte aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *