De mooiste Spaanse plekjes om een huis in het buitenland te kopen

Het kopen van een huis in het buitenland is een grote stap. Maar als je de juiste plek vindt, kan het de mooiste beslissing van je leven worden. Spanje is een prachtig land met veel historie en culturele schatten. Er zijn verschillende plekken waar je een huis kunt kopen, maar we hebben voor jou de drie mooiste uitgezocht.

Marbella

Marbella is een stad aan de Zuid-Spaanse Costa del Sol en beroemd om zijn prachtige stranden, luxe jachthavens en uitgestrekte golfbanen. Het weer is er heerlijk, met meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Marbella is een geliefde bestemming onder toeristen, maar ook steeds meer expats kiezen ervoor om een huis kopen in Marbella.

Marbella is helaas wel al redelijk populair en dus aan de prijzige kant, maar zeker voor de eigenaar met een wat ruimere portemonnee is dit een prachtige plek om tot rust te komen.

Barcelona

De hoofdstad van Catalonië, Barcelona, is een bruisende stad met veel te bieden. Of je nu houdt van shoppen, mooie architectuur of lekker eten: in Barcelona vind je het allemaal. Het weer is er aangenaam, met milde winters en aangename zomers.

Barcelona is een populaire bestemming onder toeristen, maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om hier te gaan wonen. Dit is waarschijnlijk mede te danken aan de centrale ligging: Barcelona is namelijk goed bereikbaar vanuit de rest van Europa.

Ook is Barcelona een betaalbare stad om in te wonen, al zijn er wel grote verschillen tussen de verschillende wijken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de wijk Gracia en de wijk Eixample. In Gracia zul je vooral kleine, oudere huizen vinden, terwijl in Eixample voornamelijk peperdure nieuwbouw staat.

De Costa Brava

De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook in het noordoosten van Spanje. Het gebied is bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijn. Het weer is er aangenaam, met milde winters en aangename zomers.

Het nadeel aan de Costa Brava is  dat het in de zomer erg druk kan zijn met toeristen. Dus als je op zoek bent naar een rustigere plek om te wonen, is dit zeker niet per definitie een geschikte optie. Maar afhankelijk van de seizoenen dat je in Spanje zou willen zijn is veel mogelijk!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een huis in het buitenland, is Spanje zeker een land om in de gaten te houden. Er zijn tal van mooie plekken waar je een huis kunt kopen, maar Marbella, Barcelona en de Costa Brava zijn zeker de moeite waard. Welke plek spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *