Touren door de EU? Deze campings in Nederland mag je niet missen!

Een roadtrip door Europa doe je natuurlijk vooral om bijzondere gebieden en plaatsen te bezoeken die je in Nederland niet zomaar tegenkomt. Maar je tour door de EU mag eigenlijk niet beginnen zonder ook unieke natuurgebieden in Nederland te bezoeken. Heerlijk van je Europese glamping vakantie genieten, begint bij deze campings in Nederland die je zeker niet mag missen.

3 campings voor een unieke ervaring in Nederland

Wist je dat Nederland plekken heeft die zo bijzonder zijn dat ze je het gevoel geven ver weg te zijn? Deze campings in unieke Nederlandse natuurgebieden horen absoluut in het rijtje van te bezoeken plekken op je roadtrip door Europa.

Mini camping Hoeve De Bonte Kraai

In de prachtige natuur van Noord Brabant en omgeven door verschillende authentieke dorpjes ligt deze charme camping op het grensgebied tussen klei en zand. Vanaf hier fiets je zo naar twee bijzonder Nederlandse natuurgebieden: de Loonse- en Drunense Duinen en de Biesbosch. Dit bosrijke gebied, grenzend aan polders en rivierengebied is de perfecte stop voordat je doorreist richting het zuiden van Europa.

Camping Ommerland

Is dit echt Nederland? Het Vechtdal, waarin camping Ommerland ligt, is een lieflijk dalletje met hier en daar een klein dorpje, prachtige boerderijen en molens. In deze natuurrijke, gastvrije en bijzondere omgeving stroomt de rivier de Vecht kronkelend vanuit het Duitse Münsterland ons land binnen. Door het gevarieerde landschap met bossen, heidevelden en zandverstuivingen heb je het gevoel in een ander land te zijn. Met de mogelijkheid een echte glamping lodge te huren, is dit een mooie stop op je tour door de EU.

Charme camping ’t Woutershok

Sinds 2009 staat het waddengebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Je vindt er strand, zee en unieke natuurgebieden, maar ook bijzondere flora en fauna. Deze camping ligt in het hart van de Dennen op het eiland Texel. Dit bos werd in de vorige eeuwen aangelegd om ‘woeste gronden te ontginnen’, maar is nu een prachtig en bijzonder natuurgebied geworden. Zeker een bezoekje waard voordat je verder naar het noorden van Europa trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *