internationale verhuizing naar Spanje

Een internationale verhuizing naar Spanje regel je zo

Beter weer het hele jaar door, goedkoper om te leven en meer variatie in de natuur om je heen. Verhuizen naar Spanje is helemaal zo gek nog niet en door de jaren heen zijn velen je voorgegaan. Het aantal Nederlanders dat in Spanje woont wordt geschat op ruim 50.000 en steeds meer overwegen die stap. Maar wat komt er allemaal bij kijken, want hoewel het tot de Europese Unie behoort en de grenzen open zijn, kan je niet zomaar van de een op andere dag ernaartoe verhuizen.

Om je een helder overzicht te geven van hoe je naar Spanje kunt verhuizen hebben we wat belangrijke punten op een rijtje gezet.

Een Spaans burgerservicenummer

Eén van de belangrijkste zaken om eerst te regelen is de aanvraag van een Spaans burgerservicenummer, ook wel het ‘NIE nummer’ genoemd. Dit is vergelijkbaar met het nummer dat je in Nederland krijgt als je een staatsburger bent en dat stelt de Spaanse overheid in staat om je te belasten als een inwoner van het land zijnde. Zo’n nummer kan aangevraagd worden bij het Spaanse consulaat in Amsterdam.

Inschrijving

De tweede stap bij verhuizen naar Spanje is de inschrijving in de gemeente waar je wilt gaan wonen. Vanzelfsprekend heeft de gemeente informatie nodig over waar je woont, wie je bent en eventueel hoelang je er van plan bent te verblijven. Veelal is het gebruikelijk dat je bij de inschrijving een huur- of koopovereenkomst meebrengt, zodat de intentie aantoonbaar is.

Zoek je ook nog werk in Spanje? Wellicht zijn deze culturele vacatures iets voor jou!

Verzekeringen

Tot slot is het belangrijk om een verzekering af te sluiten en dan specifiek omtrent de zorg. Als je naar Spanje verhuist krijg je met een ander zorgstelsel te maken die je af en toe nodig zult hebben. Zodoende is het noodzakelijk om een zorgverzekering af te sluiten en daarvoor zijn genoeg opties. Het is bovendien afhankelijk van je leeftijd, gezondheid en het doel waarom je besluit naar Spanje te verhuizen. Hiervoor is genoeg informatie te vinden op het internet, alsook bij het Spaanse consulaat.

De echte verhuizing

Verhuizen naar Spanje heeft even wat voeten in de aarde als het gaat om de administratie, maar als je dat eenmaal rond hebt, dan is de weg vrij om het daadwerkelijk in gang te zetten. De verhuizing kan met weinig spullen zo klaar zijn, maar als je besluit te emigreren dan zul je ongetwijfeld een hoop mee willen nemen. Tig keer heen en weer rijden is geen doen, het is immers nogal een afstand – zeker als je je in het zuiden gaat vestigen. Maar geen nood, een internationaal verhuisbedrijf kan je uit de brand helpen.

Met vrachtwagens of zeecontainers kan gelijk een hele hoop van de inboedel getransporteerd worden, bovendien ontneemt je dat een hoop zorgen. Je bespaart een hoop tijd en energie bij het inschakelen van verhuizers die alles naar de nieuwe locatie brengen. Afgezien van het transport op zichzelf kan een internationaal verhuisbedrijf je ook helpen bij al het papierwerk dat erbij komt kijken.

Zo zijn douanepapieren erg belangrijk, maar ook het inpakken van de te vervoeren objecten, het vervoer zelf, eventuele opslag voor als er een bepaalde tijd overbrugd moet worden en nog veel meer. Ook dat kan best een uitdaging zijn, omdat je met heel veel zaken te maken krijgt, maar daarin is een professioneel internationaal verhuisbedrijf de oplossing. Veelal worden er kant en klare diensten aangeboden wat zoveel betekent als van deur tot deur transport zonder dat je er omkijken naar hebt.

Vanzelfsprekend verschilt iedere wens en verhuizing, maar je krijgt altijd een passend plan van aanpak gepresenteerd. Wel zo gemakkelijk, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *