campertips europa

Met de camper door Europa | 5 ideale camperlanden

Met de camper door Europa, wie wil dat nu niet? Wil je een roadtrip door Europa maken? Dan kan dat eigenlijk niet beter dan met de camper. Niet alleen is ons continent enorm veelzijdig in natuur, je kunt er ook het hele jaar door wel ergens een aangename temperatuur vinden. In dit blog geven we je 5 ideale camperlanden om het camperleven in Europa te ontdekken. Fijne reis! 

1. Spanje

Uiteraard mag Spanje niet ontbreken in deze lijst met ideale camperlanden. Wat een heerlijk land is het toch! Zeker voor wie graag wil overwinteren is zuid Spanje een ideale bestemming. Zon, zee, strand…echt genieten. Al moet je er rekening mee houden dat het uiteraard ook wel wat fris kan zijn in de winter. Toch is het samen met Portugal een absolute favoriet voor het winterseizoen. Verder staat Spanje natuurlijk bekend om het lekkere eten. In de steden kun je naast de prachtige cultuur dan ook goed genieten van de tapas. En met je camper aan het strand staan behoort zeker tot de mogelijkheden. En wat dacht je van de ferry te pakken naar een van de Canarische eilanden? 

2. Griekenland

Ook Griekenland is een ideaal camperland. In het zuidelijkste puntje van Peloponnesos en op Kreta kun je zeker ook overwinteren, al zijn de temperaturen doorgaans wel wat kouder dan in Spanje en Portugal. Ook in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. De zee is aangenaam, helderblauw water, en de stranden zijn prachtig. Wildkamperen mag officieel niet in Griekenland, maar het wordt gedoogd. Reis je met de camper door Europa dan mag Griekenland zeker niet ontbreken. Het leuke is: het is een ideale verbinding tussen Italië en de Balkan landen, wat je reis heel veelzijdig maakt. En oh, geniet zeker ook van de vele kuddes geiten en schapen die je op de plekjes tegen zult komen. 

3. Zwitserland 

Wie wat avontuurlijker is weggelegd mag absoluut Zwitserland niet overslaan tijdens zijn of haar reis met de camper door Europa. Wat een prachtige natuur kun je ontdekken tijdens jouw rondreis door Zwitserland! Ongekend veel mooie bergen die je kunt beklimmen en vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over een van de vele helderblauwe meren. In de zomer kun je hier uiteraard ook heerlijk in zwemmen. Zwitserland staat bekend als een van de duurste landen van Europa, maar wanneer je met de camper reist kun je deze kosten aanzienlijk beperken. Er zijn een hoop prachtige, betaalbare camperplekken in Zwitserland. Ook de faciliteiten voor het camperleven zijn erg goed geregeld, dat kun je niet van alle landen zeggen. 

4. Albanië 

Albanië, waarschijnlijk niet het meest voor de hand liggende land dat je had verwacht in deze lijst met ideale camperlanden. Toch raadt dit reisblog Albanië zeer aan. De natuur is er prachtig! Het land is nog erg puur en ongerept en het massa toerisme heeft hier nog niet zijn intrede gedaan. Het noorden (de Albanese Alpen) staan bekend om de prachtige bergen waar je zeer mooie wandelingen kunt maken en in het zuiden kun je genieten van tropische stranden. Ook zijn er een aantal UNESCO steden in Albanië en is de gastvrijheid ongekend. Een bijkomend voordeel voor degene die liever niet alleen op campings staan: in Albanië is het toegestaan om wild te kamperen. 

5. Zweden

De laatste van dit rijtje is er uiteraard een uit Scandinavië! Want och, wat is het toch top dat je in de Scandinavische landen gebruik kunt maken van het “allemansrecht”, waardoor wildkamperen zeer gemakkelijk is. En dat de natuur in Zweden ongekend is, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Uitgestrekte bossen, meren en bergen: voor ieder wat wild. Het enige nadeel: de hoeveelheid muggen. Elk seizoen heeft hier zijn charme, al is het natuurlijk wel goed om je goed voor te bereiden op een camperreis in de winter ;-).  

Met de camper door Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *