De mooiste Spaanse gebieden voor een rondreis

Wil jij graag een langere reis boeken naar Spanje deze zomer, of in het najaar? Spanje is onderverdeeld in zeventien autonome regio’s waar je op vakantie kunt. De meeste van deze regio’s zijn erg groot en dus zeer geschikt voor een uitgebreide rondreis. Wat kun je allemaal doen in deze regio’s en wat zijn de mooiste locaties om uit te kiezen? Hieronder meer informatie over de mooiste bestemmingen in Spanje.

De Spaanse Pyreneeën

Je vind dit mooie landschap op de grens van Spanje en Frankrijk. In de Spaanse Pyreneeën vind je nationale parken, mooie gebergtes met hierin prachtige dorpjes en nog veel meer. De regio is goed te bereiken met de auto. Vooral door het prachtige landschap is deze regio mooi voor een rondreis.

Noorden van Spanje

In het noordelijke gedeelte van Spanje vind je de regio’s Baskenland en Cantabrië. Deze regio’s zijn kenmerken door de grote, mooie rotsen aan de kust. Hierdoor heb je altijd een mooi inzichtpunt over de zee en de dichtbij geleden dorpen en steden. In het binnenland vind je mooie groene heuvellandschappen en grote bergen. Baskenland heeft helemaal zijn eigen cultuur en taal, waardoor de regio heel anders is dan de rest van Spanje. Je vind er mooie, unieke steden zoals bijvoorbeeld Santander en Bilbao.

In de regio vind je ook mooie natuurreservaten, grote open vlaktes en diepe kliffen. De verschillende landschappen zijn prachtig en divers, waardoor deze regio’s erg leuk zijn voor een rondreis. Je kunt het bezichtigen van steden en de natuur goed afwisselen met een dagje uitrusten op het strand. Cantabrië en Baskenland hebben namelijk ook lange, vlakke stranden.

Het grote Andalusië

Andalusië is qua inwoners de grootste regio van Spanje. Deze regio heeft de langste en meest interessante geschiedenis van heel Spanje. Veel verschillende volkeren en rijken hebben hier hun invloed achtergelaten. Dit is terug te zien in de cultuur en architectuur van Andalusië. Zo heb je grote, luxe overgebleven forten en paleizen van het Moorse rijk, opgravingen uit de tijd van de Grieken en de Romeinen. Ook zijn er veel mooie kerken en andere gebouwen uit de Middeleeuwen en van de tijd van het grote Spaanse rijk.

In Andalusië liggen veel mooie steden, zoals Sevilla, Granada, Marbella en Cordoba. De regio is erg warm en heeft diverse landschappen. De bergen zijn zo hoog dat je er ook goed kunt wintersporten. Veel regio’s in Andalusië zijn nog erg rustig en onontdekt. Deze regio’s zijn dus vergelijkbaar met het Italiaanse Puglia, wat ook in opkomst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *