Prive jet kopen

Private jets (ook wel prive jets) zijn -vaak- commerciële vliegtuigen die per vlucht door een selecte groep wordt gebruikt. Het verschil met de reguliere luchtvaart is dat de vluchten niet door een maatschappij worden aangeboden, maar door de huurder of koper van een prive jet. Het voordeel hiervan is dat je veel flexibeler, luxer en zelfstandiger reist, uiteraard wel tegenover een hogere prijs. Prive jets worden het meeste gebruikt in de vorm van het huren van losse vluchten, aangezien de prijs voor een aankoop van een prive jet relatief hoog uitvalt. Op de markt zijn verschillende aanbieders van prive jets, waarbij er zowel keuze is tussen standaard modellen en het persoonlijk samenstellen van een toestel. De kosten stoppen overigens niet bij de aankoop, verzekering, kerosine kosten en luchtvaart belasting worden in rekening gebracht bij de eigenaar.

Voordelen van het kopen van een prive jet

Een privé jet kopen kan het na verloop van tijd voordeliger zijn in plaats van het huren per losse vlucht. Een groot deel van de kosten die betaald moeten worden voor losse prive jet vluchten zijn commissiekosten die het verhuur bedrijf rekent. Door zelf een toestel aan te schaffen, hoef je die commissiekosten als koper niet meer te betalen. Daarnaast kan je flexibeler vliegreizen maken aangezien je als de eigenaar zijnde, ook geen rekening hoeft te houden met andere huurders. Ten slotte zijn er ook meer mogelijkheden om het vliegtuig naar eigen voorkeur te modificeren en aan te passen. Hierbij kan de kleur aan de buitenkant, het interieur of zelfs de thema binnen het vliegtuig worden aangepast. Bij het huren van een prive jet zal je je eerder moeten aanpassen aan de voorkeuren van het verhuurbedrijf.

Nadelen van het kopen van een prive jet

Eigenaar zijn van een prive jet brengt vele extra kosten met zich mee. Zo zijn de eerder genoemde kosten geheel voor de eigenaar en zal ook het personeel zelf betaald moeten worden. Aangezien deze niet worden gedeeld, zal dit op het begin duurder uitkomen. Ook zijn noodlottigheden zoals schade of andere onverwachte kosten door de eigenaar te betalen. Bij het huren van een prive jet worden overigens zaken als vergunningen door het verhuurbedrijf geregeld, en is dus ook belangrijk om rekening mee te houden.

Conclusie

De aanschaf van een prive jet kan zeker voor de frequente vlieger een mogelijkheid zijn waar rekening mee gehouden kan worden. Hierbij moet goed rekening worden gehouden met de kosten en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het aanschaffen van een prive jet.

Bron: First Class Aviation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *