Malaga, een verborgen parel in Spanje

Wie kiest voor een zonvakantie of een stedentrip naar Spanje komt vaak bij dezelfde bestemmingen uit in hun zoektocht. Bij een zonvakantie worden de pijlen vaak gericht op de Costa Brava of Costa Blanca, en bij een stedentrip wordt al vaak gekozen voor Barcelona, Madrid of Valencia. Volkomen terecht natuurlijk, want dit zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen. Wat niet iedereen weet is dat er nog veel meer mooie plekken in Spanje zijn. Als het gaat om een stedentrip is één van de leukste bestemmingen ook de meest zuidelijke. Malaga ligt in het zuiden van het land en is een ideale bestemmingen voor een mooie, gezellige en vooral leuke stedentrip.

Leuke bezienswaardigheden in Malaga

Wat niet veel mensen weten is dat de beroemde kunstenaar Pablo Picasso geboren is in Malaga. In dit museum is dan ook een indrukwekkend museum te vinden met werk van deze grootmeester. Daarnaast zijn in Malaga de grote kathedraal en de stierenvechtarena een echte publiekstrekker. De kathedraal stamt uit de zestiende eeuw en is zowel van binnen als van buiten een prachtig bouwwerk. De Arena van Malaga ligt vlakbij de kust, en een tour in deze arena geeft je een goed beeld van hoe deze Spaanse traditie wordt uitgevoerd.

Goed bereikbaar per vliegtuig

Malaga is goed bereikbaar per vliegtuig. Zowel vanuit Schiphol als vanuit Eindhoven Airport zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die een directe verbinding hebben met de Spaanse badplaats. In slechts drie uur vliegen sta je al midden in Malaga en kan jouw citytrip beginnen. Het is wel aan te raden om de vliegtickets naar Malaga online goed met elkaar te vergelijken. Doordat je met verschillende maatschappijen kunt vliegen en vanaf verschillende vliegvelden, kunnen de prijzen soms ver uit elkaar liggen. Ga online op zoek naar de meest gunstige tickets, zodat je een klein extraatje overhoudt om van te genieten in deze prachtige bestemming in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *