Deze highlights van Barcelona mag je niet missen

Grote kans dat je ooit op vakantie in de buurt van de prachtige stad Barcelona bent. De regio in en om Barcelona is namelijk een enorm populaire vakantieregio onder Nederlandse toeristen. Of je nu ergens in de buurt op de camping staat, aan het genieten bent van een all inclusive vakantie in Spanje of een hotel aan de Costa Brava hebt, een bezoek aan Barcelona is altijd een goed idee. Wij zetten de leukste highlights van de stad voor je op een reis. 

Sagrada Familia

De Sagrada Familia wordt door velen genoemd als het het mooiste bouwwerk van Spanje. Deze kathedraal is ontworpen door de bekende ontwerper Gaudi, en valt van grote afstand al op. Er wordt vandaag de dag nog altijd gewerkt aan deze imponerende kathedraal, om deze in zo goed mogelijke staat te houden. Houd je camera gereed, want deze prachtige architectuur wil je vastleggen om later nog eens te bekijken

Camp Nou

Een van de meest indrukwekkende sportstadions ter wereld is het Camp Nou. Dit stadion is de thuishaven van voetbalclub FC Barcelona, die hier hun wedstrijden voetballen. Wereldsterren als Lionel Messi laten wekelijks hun kunsten zien in dit stadion. Het stadion is vrijwel elke dag open voor publiek. Je kunt een kijkje nemen in de kleedkamers, aan het veld staan of een bezoekje brengen aan het FC Barcelona museum. 

Ramblas

In het centrum van de stad vind je de Ramblas. Dit is de grootste winkelstraat van de stad. Je vindt hier onder andere grote winkelketens, maar ook kleine, knusse souvenirwinkels. Tussendoor vind je gezellige pleinen waar je ‘s avonds een heerlijk hapje kunt eten, of overdag een lekkere portie tapas kunt bestellen. Je kunt je op de Ramblas prima een hele dag vermaken. Overdag zie je op verschillende plekken entertainment door allerlei straatartiesten. 

Ben je dus op vakantie in Spanje en ben je in de buurt van Barcelona? Dan mag een bezoekje aan deze prachtige stad niet ontbreken. Je zult er geen spijt van krijgen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *