Ideeën voor je vakantie naar Spanje

 

In spanje is het niet alleen heel lekker weer maar er zijn ook nog een fantastische, culturele bezienswaardigheden. Er is in Spanje een relaxte levensinstelling en ook is het land betaalbaar. Deze redenen zijn ook gelijk de redenen waarom het land een van de favorieten is bij vakantiegangers. Maar Spanje kan nog leuker worden, hieronder vind je een aantal leuke tips voor als je op vakantie gaat naar Spanje.

Andalusië verkennen

Wandelen kun je het beste in Andalusië. Je loopt hierbij door olijfgaarden en prachtige dorpjes maar ook langs oudere kloosters. Je kunt er ook voor kiezen om samen met een gids door de gebergte heen te lopen of door het stadje Sevilla en het hoogtepunt El Peñon. Het uitzicht is hier namelijk adembenemend. Het is ook heel leuk om als je de gelegenheid hebt om in dit stadje te verblijven en ideaal als seniorenvakantie.

Zon, zee en strand combineren

In Noord-Spanje zijn er ook heel veel mooie plekken waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens je vakantie. Het mooiste aan Noord-Spanje is toch wel dat je heel gemakkelijk de bergen kan combineren met zon, zee en strand. Je kan zo van gouden zandstranden naar de bergtoppen gaan en andersom. Je kunt een auto huren zodat je alle hotspots in dit deel van Spanje kunt bezoeken.

De historie van de steden

Wanneer je heel erg van cultuur houd ben je ook hier op het juiste adres. Je kunt bijvoorbeeld Romeinse ruïnes, Gotische kathedralen en de Moorse tempel bekijken. Kortom architectuur, eten en de cultuur van Spanje kun je helemaal ontdekken. Verschillende aanraders zijn dan toch wel het oude centrum van Segovia, de kathedraal van de stad Toledo en het Koninklijk Klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Het is allemaal verbazingwekkend en steeds vernieuwend. Je kunt ook de geboorteplaats van moeder Theresa bezoeken, dit is Avila!

Met de trein door Spanje

Als je Spanje een keer van een andere kant wilt zien dan kun je ook de trein langs Barcelona, Madrid en Malaga pakken. Je kunt er ook voor kiezen om uit te stappen in Sevilla of Valencia. Het is helemaal aan jou wat je wensen zijn en wat je graag wilt doen. Zo kun je ervoor kiezen om naar Barcelona te gaan en een wandeling te maken door de Gotische wijk of je kunt de prachtige architectuur van Gaudi bekijken en je mee laten nemen door het Spaanse leven wanneer je een van de dorpjes bezoekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *