Het klimaat van Gran Canaria heerlijk tijdens de koude winter

Gran Canaria, misschien wel het populairste eiland van de hele Canarische eilandengroep. Jaarlijks trekken er hele hordes toeristen naartoe en overwinteren er ook duizenden Nederlanders. Dat doen ze natuurlijk niet omdat het er in de wintermaanden net zo koud is als in eigen land. De reden dat ontzettend veel mensen kiezen voor een vakantie naar Gran Canaria of hier te verblijven gedurende de winterperiode, is natuurlijk door het klimaat van Gran Canaria. Het kwik komt hier namelijk in de wintermaanden niet snel onder de 20 graden. Dus wil jij kunnen genieten van een heerlijk vakantie, waar je niet alleen volledig tot rust kunt komen, maar ook met een lekker bruin kleurtje terug komt? Dan is het klimaat van Gran Canaria de perfecte manier om dit te kunnen doen.

Het klimaat van Gran Canaria

Zoals we al hebben besproken, is de voornaamste reden dat mensen in de winter naar Gran Canaria toe gaan, het klimaat. Maar wat is het klimaat nu eigenlijk op dit prachtige eiland? Het klimaat van Gran Canaria kenmerkt zich door het subtropische, maar tevens ook gematigde klimaat. Wat je vooral ziet, is dat het tijdens de zomermaanden een stuk warmer is, dan tijdens de wintermaanden. Toch neem dat niet weg dat het ook tijdens de wintermaanden ontzettend heerlijk vertoeven is op deze prachtige eiland. Het voordeel van de winterperiode is wel dat je hier zowel als zonvakantie naar toe kunt, maar ook wanneer je wat actiefs wilt ondernemen. Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 20 en 25 graden, is het voor ieder wat wils.

De beste tijd om naar Gran Canaria toe te gaan

De beste tijd om naar Gran Canaria te gaan is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Vind je het prettig om in de volle zon met 30 tot 35 graden te zitten, dan kun je hier prima in de zomermaanden naartoe. Wel is het goed om na te denken of je dit ook daadwerkelijk zou willen. Met de steeds beter wordende zomers in eigen land, is de kans ook vrij groot dat je tijdens deze zelfde periode ook in Nederland soortgelijke  temperaturen hebt. De wintermaanden lenen zich hier dan veel beter voor. Waar het in Nederland natuurlijk stevig kan vriezen, zul je op Gran Canaria niet snel het kwik zien dalen onder de 20 graden, mits het avond of nacht is uiteraard. Dit heeft als voordeel dat je op nog geen 4,5 uur vliegen toch kunt genieten van de zon, de zee en ook het strand. Wil jij exact weten hoe het klimaat is in de periode dat jij naar dit eiland toe gaat? Neem dan eens een kijkje op Bestereistijd.nl. Hier vind je namelijk niet alleen alle informatie over het klimaat van dit eiland, maar van veel meer eilanden en andere plaatsen die erg populair zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *