Klimaat van Tenerife

Een van de meest wonderlijke aspecten van het prachtige eiland Tenerife is het klimaat. Het weer is er schitterend, en daarom heeft het grootste eiland van de Canarische Eilanden de reputatie verworven een van de beste vakantie hotspots te zijn die het hele jaar door bestaan. De zon schijnt in het klimaat van Tenerife hier meer dagen van het jaar dan op de meeste andere plaatsen ter wereld – slechts een van de redenen waarom mensen van januari tot december een bezoek brengen.Natuurlijk hangt het weer af van de tijd van het jaar waarin je reist en de specifieke plaatsen die je bezoekt. Het zuiden is altijd het warmst en het zonnigst met de minste bewolking en het westen heeft ook meer dan zijn deel van het mooie weer. Het noorden is ook erg warm, hoewel er in dit deel van het eiland meer regen en bewolking kan zijn dan in de rest.

De Teide

Hoe dichter je bij de berg Teide komt, het vulkanische gebied van Tenerife en de locatie van de hoogste top van Spanje, hoe veranderlijker het weer wordt. Klimaat van Tenerife is hier dus totaal anders dan je gewend bent. Naarmate de hoogte toeneemt, koelt het natuurlijk af en in bepaalde perioden van het jaar valt hier wat sneeuw, terwijl de kust zonnig blijft.De passaatwinden, samen met de verfrissende golf luchtstromen, zijn de belangrijkste weersfactoren die bijdragen tot het klimaat. De gemiddelde jaarlijkse minimum- en maximumtemperaturen op Tenerife zijn ongeveer 15ºC in de winter en 24ºC in de zomer.  Zoals je je kunt voorstellen, biedt het eiland een verrassende diversiteit aan micro klimaatzones, waardoor mensen hun klimaat bijna kunnen ‘kiezen’, afhankelijk van waar ze wonen. 

Wanneer is de beste periode?

Wanneer is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

Tenerife biedt het hele jaar door een aantrekkelijk klimaat, dus het hangt ervan af welke temperatuur en welk klimaat het beste bij je passen. De zomer in het zuiden van het eiland zal relatief onbewolkt, warm en droog zijn met uitstekende temperaturen in zee om te zwemmen en te watersporten. In het noorden is het in dezelfde periode iets koeler, maar nog steeds aangenaam. Regen is het meest waarschijnlijk tussen november en februari, maar de gemiddelde zes uur zon per dag en gemiddelde piek temperaturen boven de 21 °C. In augustus komen de meeste toeristen. Op elk moment van het jaar kan Tenerife te maken krijgen met Calima – een hete en stoffige wind die zijn oorsprong vindt in de Sahara. De temperaturen zullen stijgen en het zicht zal verslechteren, en een fijn laagje stof zal buitenobjecten bedekken. Deze omstandigheden duren meestal enkele dagen. Wil jij weten wat niet alleen voor Tenerife de best reistijd is, maar ook voor tal van andere landen? Bekijk dan eens de website Bestereistijd.be.Hier vind je namelijk alles wat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *