rondreis griekenland vasteland (1)

Naar welk eiland in Griekenland?

Griekenland is het Zuid-Europese land met ontelbare eilanden. Ieder eiland heeft een eigen sfeer en uitstraling. Hieronder maak je kennis met enkele eilanden waar jij naartoe op vakantie kunt!

Rhodos

Rhodos is een heerlijk eiland voor een zon, zee en strand vakantie. Kies een mooie badplaats uit zoals Faliraki, Ixia, of Trianda. Vraag aan een Griekenland specialist naar de mooiste hotels met goede beoordelingen van eerdere gasten! Rhodos staat erom bekend dat je hier veel watersporten kunt doen, maar ook leuke uitstapjes kunt maken met een huurauto, bijvoorbeeld naar het witte dorp Lindos, de Vlindervallei of Rhodos Stad waar je een middeleeuwse sfeer ervaart.

Kreta

Kreta is onder velen het favoriete eiland. Dit komt mede door de zuidelijke ligging in de Middellandse Zee. Jongeren trekken massaal naar Chersonissos, rustzoekers naar Chania, gezinnen naar Aghios Nikolaos en cultuurliefhebbers naar Rethymnon. Op Kreta kun je naast chillen bij het strand ook naar het lepra eiland Spinalonga, wandelen door de Samariakloof en naar de opgravingen bij Knossos.

Kos

Kos zal Nederlands zeker bevallen. Dit eiland is namelijk echt een fietseiland. Door de vele fietspaden kun je hier het eiland perfect op de Nederlandse manier verkennen. Kos ligt dicht bij de Turkse kust. Een uitstapje naar Turkije met de boot is dus zo gemaakt.

Santorini

Santorini is zeker niet het grootste eiland van Griekenland, maar behoort tot één van de bekendste. Het is een vulkaaneiland met voornamelijk witte huisjes tegen de bergwanden opgebouwd met her en der traditionele windmolens. Wandel door fotogenieke straatjes van onder andere Fira en Oia en plof neer op een gezellige taverne!

Zakynthos

Steeds meer vakantieliefhebbers weten Zakynthos goed te vinden. Je herkent het eiland vast en zeker van plaatsjes van Shipwreck Beach. Een strand, ingesloten door hoge rotswanden, aan een diepblauwe zee met op het strand een oud scheepswrak dat is aangespoeld. Echt één van de mooiste plekjes van Griekenland die jij op vakantie in Zakynthos kunt bezoeken. Je vindt rondom Zakynthos ook veel schildpadden. Hoe gaaf is het om met schildpadden te zwemmen?

Corfu

Corfu kent prachtige baaien met stranden en helderblauw zeewater. Daarnaast is er op dit eiland veel historie te vinden vanwege veroveringen van andere landen. Ontdek het rijke verleden onder andere in Corfu Stad.

Kefalonia

Kefalonia is niet zo bekend onder het grote publiek. Dit Griekse eiland is een goede keuze als je echt toe bent aan rust. Ga op zoek naar verscholen stranden en pittoreske plaatsjes!

Mykonos

Mykonos is één van de meest luxe eilanden van Griekenland. Je vindt hier hoofdzakelijk witgekalkte hotels die je onderdompelen in luxe. Mykonos is ook erg populair onder de gay-scene en onder de jetset.

Voor welk eiland kies jij?

Weet jij al voor welk Grieks eiland je kiest? De keuze is reuze! Naast bovengenoemde eiland kun je ook nog kiezen uit Lefkas, Lesbos, Karpathos en nog véél meer eilanden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een rondreis Griekenland vasteland. Bezoek op het vasteland de hoofdstad Athene, de Meteora kloosters en de historische stad Sparta. Veel succes bij je keuze voor eiland voor een vakantie Griekenland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *